Stejskalová Martina/ 3 května, 2020/ Aktuality

Ahoj děti, posílám vám další náměty do dopravní školičky.

Motivační básničku „CYKLISTA“. Těším se, až ji uslyším na našem dopravním hřišti, kde se zase společně uvidíme.

„Jede, jede cyklista, kolečka se točí, z kopečka mu vlasy vlají, u školičky skončí“

 Motivační pohádku o tom, jak se chováme jako pasažér v autě. Po přečtení pohádky si s maminkou a tatínkem můžete popovídat, kam jste s rodiči jely nejdále, jak dlouho (kolik hodin) jste cestovaly (viz. odkaz – motivační pohádka).

Pexeso, ale pozor, trochu se mi pomotalo. Jestli se mamince podaří vám ho vytisknout, tak si jej vystřihněte a zkuste mi jednotlivé postavy, slepit správně (viz.odkaz – pexeso).

Hru pro rozvoj pozornosti a paměti (můžeme zapojit celou rodinu)

Pro hru s modely dopravních prostředků potřebujeme pět hraček, například bagr, popelářské auto, motorku, vláček, lodičku a letadélko. Dopravní prostředky položíme do středu kruhu a necháme děti hračky prohlédnout. Děti se otočí a maminka nebo tatínek ukryje (odebere) jednu hračku. Děti hádají, co se ztratilo. V dalším kole, hračku vrátíme zpět do hry a schováme hračku jinou.

Obměna hry:

Před děti vyskládáme do řady pět hraček, děti si vše prohlédnou a následně hračky přikryjeme šátkem. Ptáme se dětí, jaká hračka byla první, druhá, poslední, uprostřed, jakou má barvu….

Určitě všechno, všichni zvládnete s velkým úspěchem a úsměvem ve tváři. Loučím se s Vámi a moc těším, až ten úsměv ve vašich tvářích brzo uvidím.Za všechny paní učitelky, a nejenom za ně, vám mává paní učitelka Renáta (A.)

Přílohy