Stejskalová Martina/ 4 dubna, 2021/ Aktuality

Dobrý den děti a rodiče,

zdravím vás. Je to již pro všechny dlouhé odloučení a doufám, že se snad už brzy uvidíme. Blíží se nám Velikonoce, což jsou důležité svátky jara. Končí zima a vítězí hlavně probouzející se příroda, jarní symboly s beránkem, řehtačkami, pomlázkami a zdobenými vajíčky. Tak, kdo z vás letos barvil vajíčka nebo pomáhal při pečení? Pokud jste pomáhaly, tak nám prosím pošlete fotku, budeme moc rádi.

Určitě chodíte s rodiči na procházky. Nyní nám příroda ukazuje, jak se krásně probouzí. Všimly jste si už pár krásně rozkvetlých kytiček. Zda-li, pak byste si teď na nějaké vzpomněly?

Zajímalo by mě, jestli už někdo z vás jezdil v poslední době na kole, koloběžce, nebo tříkolce? Pokud ne, tak vyčkejte na pěkné počasí a určitě se projeďte. Nezapomeňte na helmu, která nás chrání. Už minulý týden jsme se zaobíraly dopravou, takže spoustu věcí již znáte. Tak si vás schválně nyní trochu vyzkouším.

Které dopravní prostředky jezdí po silnici, které po kolejích, které létají, které plujou ve vodě? Pokud je umíte vyjmenovat, zkuste je též vytleskat po slabikách.

Mám pro vás připraveny pracovní listy a pár námětů na vytváření. Ještě než se do toho pustíte, pojďme si spolu naučit básničku o autě a trochu si u toho i zacvičit.

AUTO

Když náš Adam (nebo vyslovíme jméno dítěte) auto řídí

(obě ruce lehce sevřeme a dáme před sebe, jako bychom drželi volant).

každý se hned z cesty klidí.

Zprudka řeže zatáčky (Nakláníme se do stran doprava-doleva)

nekouká se na značky. (rukama si zakryjeme oči)

Všude kolem víří prach,

maminka má o něj strach. (vystrašeně si položíme ruce na hlavu a zakýváme

s ní do stran-naznačíme tím, že máme hlavu plnou

starostí)

Děti i rodiče, mějte se hezky a hlavně buďte zdrávi.

Vaše paní učitelka Renata J.

Přílohy